Poslanci ČSSD, ODS, TOP09, KSČM, KDU-ČSL a Strany zelených (správně, všech parlamentních stran) přehlasovali veto prezidenta republiky a zvýšili povinné příměsi biopaliv ve prospěch skupiny Agrofert a na úkor všech spotřebitelů. Pro zvýhodnění biopaliv hlasovalo 125 poslanců všech stran.

Pro hlasoval i pan Kalousek a jeho přeběhlíci – jen pan Nečas nehlasoval raději nijak, asi aby nemusel vyjádřit názor.

Strana svobodných občanů, kterou jsme založili  bez podpory mocných zájmových skupin, demonstrovala před Sněmovnou. Server iHned.cz o tom sice udělal fotoreportáž, ale místo, aby napsal, že Svobodní demonstrují proti zvýhodňování biopaliv ve prospěch Babiše a na úkor občanů, napsal „hřímali farmáři před sněmovnou“. Nejsme farmáři. Jsme svobodní občané.

Předali jsme poslancům i naši petici proti zdražování.

Apeluji na rozumné voliče, aby strany Babišovy koalice nevolili.

Velké strany hrají před voliči jen divadlo o tom, že volby jsou o jejich údajně nesmiřitelném souboji. Ve skutečnosti však tyto strany ve Sněmovně hlasují jednotně na úkor občanů. Nejsou alternativou vůči sobě navzájem.

Až se Svobodní dostanou do sněmovny, zruší zvýhodnění biopaliv a solárních elektráren.

Může se stát, že to bude ještě 4 roky trvat, než se Svobodní dostanou do Sněmovny.

Do té doby budou spotřebitelé doplácet ročně 30 miliard korun na solární panely v cenách elektřiny a 6 miliard korun v cenách pohonných hmot na biopaliva.

Petr Mach, www.svobodni.cz