Včera bylo na malé Straně ještě rušněji než obvykle. Možná, že v místní hospodě U malého Glena irské lidovky čas od času zazní, odvažuji se však tvrdit, že pod okny nedaleké irské ambasády zněly poprvé. Pro dosud nezasvěcené – nekonal se zde koncert, ale demonstrace na podporu irských spolubojovníků proti Lisabonské smlouvě a za Evropu svobodných národů.

 

 

Přípravy v plném proudu

 

Moderátor a současně autor tohoto blogu

 

 

 

 

 

 Za petiční akci D.O.S.T. promluvil Petr Bahník

 

 Člen Strany svobodných občanů...

 

 

 ... a jejich předseda Petr Mach

 

 

 

 Ladislav Bátora čte dopis Michaeála Ó Fearghaila:

Dobrý den! Bratrsky zdravím všechny naše přátele v České republice!

Když jsem se v roce 1999 chystal na první procházku po přenádherné Praze, očekával jsem, že zakusím pocit naprosté cizoty; místo toho jsem se k svému překvapení cítil jako doma. Vaše město i Čechy byly kdysi srdcem křesťanstva, a je to dodnes znát.

Proti oběma našim národům teď vedou útok. Zatím nás nestřílejí na ulicích, ale ten útok je přesto realitou. Jejich tvrzení, že Lisabonská smlouva je nezbytná pro rozvoj Evropy, je „Velkou lží“. Ve skutečnosti je to totiž, moji přátelé, cynický pokus o uchvácení moci, jenž se tváří jako recept na blahobyt.

Základním principem vládnutí je, že nikdy by nemělo být řízeno z ústředí to, co lze spravovat na úrovni lokální. Sovětský svaz byl přesvědčivým příkladem krachu enormně centralizovaných států. Jsou příšerně nevýkonné, a když se objeví nějaké tlaky, menší regiony jsou vždy bez váhání obětovány.

Papež Liberius se nechal ve 4. století vmanévrovat do situace, kdy podporoval vlastní nepřátele. Říká se o něm, že „kde selhaly hrozby, uspěly lichotky.“ Vyhrožovali nám, že nás vyloučí z Evropy, pokud se nezlomíme a neodhlasujeme „ANO“. Domnívají se, že jsme zapomněli, že podle Smlouvy z Nice nemohou nikoho z nás vyloučit, stejně jako nikdo z nás nemůže vystoupit. A proto jsme hlasovali proti.

Slyšel jsem, že vaším heslem kdysi bylo „Ani Řím, ani Vídeň“. My dnes říkáme: „Ani Lisabon, ani Brusel!“ Podobně jako spousta jiných malých národůČechy nevyjímaje, předpokládám – můžeme být obalamuceni (Bože, uchraň nás takové pošetilosti), ale nenecháme se uřvat. Je to taktika hazardní, jak ostatně naši nepřátelé už loni zjistili.

Poté, když jsme před 90 roky svrhli cizí nadvládu, sepsali naši vůdci ústavu. Jak tu bruselští byrokrati nenávidí! Jenže pokud z nás svými hrozbami, lžemi a lichotkami vymámí „ANO pro Lisabon“, žádná referenda už nikdy nebudou – dobrovolně se této záštity vzdáme.

Dějiny posledních dvou tisíciletí svědčí o síle evropské civilizace. Nepotřebujeme tavící tyglík Evropské unie. Ničení národní identity není náhodné – jejich touhou je homogenní břečka vykořeněných nádeníků, s nimiž by mohli manipulovat podle svého gusta. Jenže my si přejeme hospodářskou spolupráci sebevědomých nezávislých evropských národů! Jenže my jsme hrdí na naše evropské dědictví! Jak se jen opovažují pomyslet, že vždy vyhrají díky svým penězům a díky tomu, že ovládají sdělovací prostředky!

Děkuji vám všem z celého srdce za vaši podporu. A křesťany vyzývám, aby nezanedbávali modlitby! V Irsku v této bitvě bojují „velké prachy“, „big byznys“ a sdělovací prostředky na straně jedné, a na straně druhé řadoví dobrovolníci, kteří na rohu ulice zjevují pravdu svým sousedům. Kdo zvítězí?

Povstaň, Evropo! Hanba zbabělým, svou tvář skrývajícím lidem, kteří nám chtějí ukrást Evropu před nosem!

Hned tři pozdravy posílám všem našim přátelům v České republice: do Čech, na Moravu, do Slezska!

 

 

 

 Poslankyně Eva Dundáčková (ODS) přednáší příspěvek, za který sklidila zaslouženě dlouhý potlesk

 

 

 

Prezidentka Hnutí pro život Zdeňka Rybová

 

 

 

Místopředseda Konzervativní strany Martin Rejman

 

O demonstraci referovaly na české poměry objektivně servery IDNES, Mediafax a EURO. Mediální blokáda, navzdory každodennímu kontaktu s novináři všech významných tištěných i internetových médií, s čestnou výjimkou výše uvedených zpravodajských serverů, ovšem nadále trvá. Kdo by si myslel, že o této demonstraci měla informovat “Česká“ televize (alespoň na svém celodenním zpravodajském kanále), měl by si uvědomit, že mnohem důležitější než nějaká Lisabonská smlouva je přeci nekonečné žvanění o tom, co vyvádí sebemenší bojůvka anarchistů a kde a v kolik probíhá workshop o obsazování cizích nemovitostí.

Příští demonstrace "Svoboda pro Irsko" proběhne na stejném místě ve čtvrtek 24. září od 18. hodin. S příspěvkem vystoupí i některé nové tváře, mj. poslanci Evropského parlamentu Hynek Fajmon a Ivo Strejček. Těšit se můžete i na Petra Kratochvíla z divadla Ta Fantastika.

Go mbeannaí Dia Éire! Bůh žehnej Irsku!