Na svátek sv. Jana Nepomuckého, patrona naší vlasti, se na svém druhém sněmu sešli signatáři občanské iniciativy D.O.S.T., vzniklé za účelem obrany tradičních hodnot a občanských svobod, ohrožovaných mocensky i mediálně hýčkanými ideologiemi umělého multikulturalismu, humanrightismu, zvláštní směsi sekularismu a náboženského synkretismu, genderismu, ekologismu a jiných spřízněných ismů. Signatáři D.O.S.T. , kterých je k dnešnímu dni 496 – posledním signatářem úvodního prohlášení se na sobotním sněmu stal dr. Petr Mach, předseda Strany svobodných občanů – si připomněli svůj závazek hájit ve svém osobním i občanském životě tradiční rodinu, hodnotu národní pospolitosti a přirozený mravní řád, které jsou nezbytnou podmínkou svobody a spravedlivého společenského řádu.

Na setkání, jež moderoval dr. Jiří Hejlek, vystoupil s úvodním příspěvkem, shrnujícím dosavadní činnost iniciativy D.O.S.T., autor tohoto blogu. U řečnického pultu byl vystřídán dr. Petrem Machem, jenž objasnil důvody svého odmítavého postoje k Lisabonské smlouvě s ohledem na budoucnost české státní suverenity a občanských svobod. Mgr. Petr Bahník poukázal na nebezpečí, vyplývající z pronikání výše uvedených ideologií do českého školství a na příkladu právě probíhající školské reformy doložil, že čert poslední dobou opravdu nespí. Poslední příspěvek před diskusí vyšel z pera dr. Ladislava Bátory, jenž souhlasně přikyvujícímu auditoriu kladl na mysl, že konečným cílem našich odpůrců není Lisabonská smlouva, ale světový stát, k němuž má politicky sjednocená Evropa, vedle unie americké, pacifické, africké a dalších, položit základy.

Ovšem zpět do domácího kolbiště. Signatáři D.O.S.T. vydali prohlášení o třech bodech, jež je od včerejšího dne k dispozici sdělovacím prostředkům a celé české veřejnosti. Zde je jeho text:

Usnesení ze sněmu D.O.S.T.

Signatáři občanské iniciativy D.O.S.T. (Důvěra, Objektivita, Svoboda, Tradice) přijali na svém setkání dne 16. května 2009 toto usnesení:

I.

Signatáři vyjadřují podporu prezidentu republiky Václavu Klausovi v jeho zásadovém postoji vůči ratifikaci tzv. Lisabonské smlouvy a věří, že ve svém postoji vytrvá, navzdory bezprecedentním pokusům o politický nátlak, jimž musí v současné chvíli čelit. Signatáři odmítají nenávistnou kampaň, kterou proti prezidentu republiky rozpoutali příznivci Lisabonské smlouvy, a zdůrazňují, že atmosféra strachu, jíž tyto útoky ve společnosti vyvolávají, jen posiluje pochyby o Lisabonské smlouvě a jejím demokratickém charakteru.

II.

Signatáři také vyjadřují vážné obavy z aktuálního nárůstu pouličního násilí v souvislosti s aktivizací neonacistických a anarchistických skupin, k níž dochází v důsledku dlouhodobě neřešených bezpečnostních a sociálních problémů, tížících občany v ČR. Signatáři D.O.S.T. vyzývají příslušné policejní orgány, aby zajistily dodržování platných zákonů ČR a důsledně objasnily některé kauzy, jež jsou s pouličními nepokoji dávány do souvislosti, zejména případ zavrženíhodného žhářského útoku ve Vítkově.

III.

Zároveň však signatáři varují před možným zneužitím výše zmíněných jevů jako záminky k omezování občanských práv a svobod v ČR (např. na základě svévolného výkladu antidiskriminační legislativy). Kontroverzní výroky a postupy některých politiků naznačují, že podobná obava není zcela neopodstatněná. Iniciativa D.O.S.T. se co nejdůrazněji staví proti takovým pokusům, je připravena je monitorovat, poukazovat na ně a poskytovat občanům právní i jinou pomoc při obhajobě jejich práv a svobod.

 

Signatáři D.O.S.T. též vyzvali ke sběru podpisů pod Memorandum „Podporujeme svého prezidenta“:

Memorandum D.O.S.T.
Podporujeme svého prezidenta

Se znepokojením sledujeme množící se útoky na prezidenta České republiky Václava Klause za jeho odmítavý postoj k Lisabonské smlouvě a jeho rozhodnutí posečkat s případnou ratifikací Lisabonské smlouvy do doby, než se o jejím souladu s Ústavou České republiky vyjádří Ústavní soud. Vzhledem k tomu, že Lisabonská smlouva mění právní i politický statut České republiky, je nepřípustné, aby byl prezident republiky vydírán svými oponenty pod pohrůžkou, že pokud Lisabonskou smlouvu urychleně neratifikuje, poškodí tím zájmy České republiky.

Náš názor je zcela opačný, prezident Václav Klaus jedná správně. Ceníme si na něm, že se domácímu i mezinárodnímu tlaku nepodvolil, že mu jsou zájmy českého národa a státu přednější než zájmy úzké skupiny elit, usilujících o zánik suverénních evropských států a podřízení jejich politických reprezentací centrálním úřadům jednotného evropského státu. Tento proces považujeme za nedemokratický a odporující duchovním a historickým kořenům evropské kultury a civilizace. Ujišťujeme prezidenta Václava Klause naší podporou a ochotou ke spolupráci při obraně naší národní a státní suverenity.

 

Vyplněné podpisové archy budou předány prezidentu V. Klausovi.  Podpisový arch si můžete vytisknout na internetových stránkách iniciativy D.O.S.T.  a vyplněný zaslat na adresu Občanská iniciativa D.O.S.T., J. Čapka 740, 272 01 Kladno 2.

 

Také už toho máte „dost“? Připojíte se k nám?

 

P.S. Memorandum "Podporujeme našeho prezidenta" není jedinou peticí, kterou můžete podepsat. Strana svobodných občanů organizuje petici proti Lisabonské smlouvě nejen u nás doma, ale i v zahraničí. Za pozornost a podporu také stojí petiční akce iniciativy Ne Lisabonu.