Není tomu tak, že by veškeré politické zájmy, projekty a cíle v demokraciích vznikaly a následně se prosazovaly před zrakem veřejnosti. Psal jsem o tom již v souvislosti se zvolením Baracka Obamy a americkou politikou obecně. V Evropě to nebude jiné. Mezi v utajení působícími organizacemi, kde se prý její členové neobtěžují magickými rituály svobodných zednářů, ale o to efektivněji pracují na tvorbě „transatlantické“, rozuměj globální politiky, je tzv. Skupina Bilderberg. Bilderberg je název pro každoroční neformální setkání vysoce postavených osobností z oblastí politiky, nadnárodního průmyslu a „nezávislých“ médií. Název skupiny je odvozen od jména hotelu de Bilderberg v Oosterbeeku v Nizozemsku, kde se v roce 1954 uskutečnilo první setkání pozvaných globalistů. Vzhledem k tajnému programu schůzek – účastníci nesmí vyzradit, o čem jednali a k jakým závěrům došli – není vždy snadné posoudit, zda informace, jež z jednání občas uniknou, nejsou spíše dezinformacemi. Některé materiály však autentické jsou. Jistě si mnozí vzpomínají na to, jak byl v loňském roce vynesen na světlo seznam účastníků zasedání Skupiny Bilderberg v USA, mezi kterými byl i nám Čechům důvěrně známý Karel Schwarzenberg, jinak též člen podobně zaměřené Trilaterální komise. Svoji účast, kterou i v Poslanecké sněmovně zprvu popíral, přiznal až pod tlakem důsledného investigativního novináře. Díky němu také víme, že kníže není jediným Čechem, který se těchto setkání v nedávné minulosti účastnil. Kovanda, Žantovský, Pehe – ostatně, dává to logiku.

Letos se bilderbergiáni scházejí, podle Daniela Estulina, autora úspěšné knihy The True Story of the Bilderberg Group (prodáno na 2, 5 miliónu výtisků ve 48 jazycích), v Řecku. Sněmovat budou od zítřka do neděle v pětihvězdičkovém hotelu Nafsika Astir Palace ve Vouliagmeni. Podle Estulinových zdrojů má být předmětem jednání finanční a hospodářská krize, budoucnost amerického dolaru a – prosazení Lisabonské smlouvy za pomoci očerňovacích mediálních kampaní, vedených proti jejím odpůrcům.

Daniel Estulin není jediným publicistou, který se agendě Bilderbergu dlouhodobě věnuje. Dalším je Jon Ronson, který se o Bilderbergu poprvé dozvěděl při práci na knize o světě konspiračních teorií. O své zkušenosti s jejich zastánci i samotnými „bilderbergiány“ natočil krátký a vcelku zajímavý dokumentární film. Někteří britští politici, kteří byli ochotni s Ronsonem hovořit na kameru, potvrdili, že účastníci setkání jsou vybíráni podle toho, jaký je jejich vztah k myšlence jediné světové vlády a všeplanetárního společenství. Vzhledem k tomu, že Jonson není na seznamu konspiračních teoretiků, mohl o setkáních Skupiny Bilderberg hovořit i pro globalistickou CNN.

Ovšem zpět k „bilderbergiánům“ a evropské integraci. Vytvoření centrálního evropského státu patří k základním článkům jejich vyznání. Potvrzují to i slova bývalého eurokomisaře a belgického průmyslníka Ettiena Davignona, když hovoří o tom, jak Skupina Bilderberg napomohla prosadit jednotnou evropskou měnu. Sen o sjednocené Evropě lze snadno vyčíst z nedávno zveřejněného dokumentu - k jeho prostudování je třeba zadat heslo "dynbase". Úsilí "bilderbergiánů" o prosazení Lisabonské smlouvy, umožňující faktické zrušení dosavadního státního uspořádání evropských národů, je proto zcela pochopitelné.

 

Přál bych si, aby se tak jako před rokem i letos podařilo vypátrat, kdo se z českých politiků setkání Skupiny Bilderberg v Řecku zúčastnil. Mimo jiné i proto, aby ty absurdní řeči senátorky Gajdůškové o velezradě našly svého správného adresáta.

 

Aktualizace: Adam Bartoš, autor výše zmíněných článků o Skupině Bilderberg, přišel dnes odpoledne s novou informací, že na setkání Skupiny Bilderberg jezdí i Alexandr Vondra...