Václav Havel i Mirek Topolánek odložili cestu k volbám až na sobotu a já myslím, že vím proč.

Protože to pro ně asi nebylo úplně jednoduché rozhodování.

Oba patří svým trvalým bydlištěm k senátnímu obvodu „Praha 1". A skoro bych si vsadil, že by se premiér musel ale strašně přemáhat, aby do Senátu pomohl kandidátovi ODS, řediteli pražské záchranky Zdeňku Schwarzovi. Protože jsem o tom trochu něco slyšel od lidí z Topolánkova okolí, vím, že nedávný výrok ministra Julínka, že by na Praze 1 neměl vyhrát zase doktor, mluví Topolánkovi z duše.

Václav Havel je ještě v komplikovanější situaci, jelikož se na jeho hlas těší hned několik kandidátů - určitě Michael Kocáb a Martin Jan Stránský, kteří se podporou bývalého prezidenta chlubí na svých webech. (A trochu určitě doufá i dosluhující senátor Martin Mejstřík.)

Protože se to nikdy nedozvíme, můžu tady úplně beztrestně zveřejnit své zásadní odhalení bez jediného důkazu. Topolánek i Havel volili podle mě stejně - Michaela Kocába. Premiér třeba jen kvůli Bursíkovi, radaru a natruc Bémovi, Václav Havel ze starého přátelství.

Pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí!

DODATEK: Politický coming - out, taky jsem to tam před chvíli Kocábovi hodil. Bez nadšení, nejvíc asi jako oplátku po dvaceti letech za Straku v hrsti a koncert Pražského výběru ve Sportovní hale v červnu 1988. Jen abyste věděli, že lidi i novináři se rozhodují všelijak, většinou však velmi špatně.