Před pár dny mi jeden z poradců Jiřího Paroubka řekl: "ODS se před volbami ještě o něco pokusí."
Snažím se, ale Dalíka, Šloufa ani Kubiceho v tom nějak najít nemůžu.
Bohumír Ďuričko měl v noci na dnešek po křtu knihy Jiřího Paroubka "Česko, Evropa a svět očima sociálního demokrata" zastřelit v restauraci Monarch Václava Kočku jr.
No. A co teď na to říct, aby se člověk necítil jako hyena?
Jen pár otázek: Proč chodí přátelé JP s nabitou bouchačkou? Preventivně? Nebo to prostě patří v některých kruzích tak nějak k věci? Jdeme na křest knížky, tak pořádně nabijeme ostrými?
Co Jiřího Paroubka tak strašně táhne k tomuhle typu lidí? Ďuričko je jeho dávný přítel, v roce 2005 ještě jako premiér chtěl na Ďuričkově jachtě trávit dovolenou. Pak mu naštěstí došlo, že pohostinství bývalého agenta StB se pro premiéra úplně nehodí. Staré přátelství ale zůstalo - rozumím, mezi zralými muži to tak bývá. Ale co je vlastně spojovalo?
A co je to za výjimečný vztah mezi bývalým i budoucím premiérem a rodinou kolotočáře Kočky? Proč se jména Kočkových synů objevují v obchodním rejstříku v jedné firmě s jistým Andrejem Korpljakovem, mužem, kterého už od roku 2002 nikdo neviděl, který po sobě na Smíchově nechal dům jak hrad a kterého BIS už před pěti lety, v době, kdy o přátelství Paroubka s Kočkovými neměl nikdo ani páru, označila za jednoho z důležitých reprezentantů ruské mafie?
Jiřího Paroubka je mi teď úplně normálně líto. Ale svoje přátele si každý vybírá sám.